zaterdag 14 januari 2017

Chocolade Peren Cake met Sour Cream






Deze cake bak je vandaag en serveer je morgen. Hij wil graag even uitrusten, en de sour cream laag mag dat ook.

Nodig:
250 gr gesmolten boter
250 gr witte basterd suiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr volkoren meel
100 gr amandel meel
1 theelepel bakpoeder (oetker)
2 theelepels mixed spice (zie onder aan de pagina)
1 theelepel kaneel
flinke rasp van een nootmuskaat
50 gr hazelnoten, fijngehakt
50 gr amandelen met velletje fijngehakt
50 gr pistachio nootjes fijngehakt
50 gr macademia nootjes fijngehakt
100 gr donkere chocolade fijngehakt
3 grote eieren, geklopt
1 theelepel amandel extract
2 peren, geschild en in blokjes

Voor de Bovenlaag:
300 ml sour cream
100 gr donkere chocolade in blokjes
100 gr melk chocolade in blokjes

Doen: Eerst gaan we alle nootjes en de chocolade in stukjes hakken. De bakvorm van ongeveer 20 cm in het rond insprayen en bekleden met bakpapier.
Verwarm je oven voor op 180C.

1. Meng de suiker, meel en bloem amandelmeel, bakpoeder en kruiden in een grote kom. Meng de nootjes en zet 2 eetlepels daarvan weg ( Voor de decoratie). Roer de rest met de chocolade door de droge ingrediënten. Mix de gesmolten boter met de eieren en amandel extract.
2. Doe de boter mix bij de droge ingrediënten en mix goed om. Roer de peren stukjes erdoorheen. Schraap het beslag in je bakvorm en bak het geheel 45 minuten, dan leg je er een dekseltje van aluminium folie over en bak je 20 minuten door.
Check of je saté prikker er schoon uitkomt. Laat de cake in de bakvorm een nachtje afkoelen.
De Sour Cream laag mag dit ook.

3. Voor de Sour Cream laag doe je de ingrediënten in een sauspannetje en laat je terwijl je roert alles smelten. Laat het afkoelen tot het smeerbaar is.
4. Haal de cake uit de bakvorm, doe de chocolade-laag erover en strooi er dan de 2 eetlepels bewaarde nootjes erover.

Mixed Spice:
Is een mengsel van Kaneelpoeder, Korianderpoeder, Karwijzaad poeder, Nootmuskaat, Gember en Kruidnagel. Doe van alle kruiden een theelepel in een potje, roer even goed door. Gebruik dit potje voortaan voor al je fruit cakes en thee cakes.
                          
                                Bak Ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pompoen- Walnoot Cake uit New Hampshire

Zo overheerlijk deze cake! En niet moeilijk om te maken. Dit recept is voor 2 cakes. Nodig: 2 cakeblikken 45 gr Havermout 1/4 thee...