donderdag 19 januari 2017

Ouderwetse Amandel Gember Peer Cake uit Californië

 

Beste mensen. Deze cake is zoooo lekker! Het is echt de moeite waard om hier eventjes tijd voor uit te trekken!


Het is moeilijk om niet nog een stukje te nemen. Vooral de amandel extract past hier heel goed bij.

Nodig: Een ronde springvorm van 23cm, ingevet en met bakpapier belegd.

Ongeveer 500 gr Peren ( 3 grote)
5 bolletjes stemgember fijn gehakt in kleine stukjes
60 ml citroensap
4 eieren (l)
160 gr poedersuiker
115 gr gesmolten boter
1/2 theelepel amandel extract
175 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder (Oetker)
20 gr Amandelschaafsel

Doen:
1.Verwarm je oven op 180C. In een grote kom mengen we de geschilde en in dunne maantjes gesneden peren met de gember en citroensap. Zet weg.
2. In een andere kom mixen we de eieren, poedersuiker, boter en extract totdat goed gecombineerd. Combineer de bloem en bakpoeder en mix dit langzaam met het eier- mengsel. Roer het perenmengsel erdoor.
3. Giet het beslag in je springvorm en strooi hier het amandelschaafsel overheen. Bak de cake in 35-40 minuten af totdat je satéprikker er schoon uitkomt.
Koel de cake op een cakerooster maar niet te lang wachten omdat de cake het lekkerst is als hij warm wordt geserveerd.
Mmmmmmmmmmmmmmmm! Mijn favoriet!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...