zaterdag 28 januari 2017

Kaneel broodjes uit Kansas


Heerlijke "Cinnamon Rolls".  Mocht je ze voor ontbijt serveren doe dat dan ook op zijn Amerikaans en geef er roerei ( Scrambled Eggs) bij. Ze moeten wel rijzen dus trek daar zeker 2 uur voor uit.

Nodig voor 16 broodjes:
1 zakje gist van 7 gram
250 ml warme melk
100 gr suiker
76gr gesmolten boter
2 grote eieren
1 theelepel zout
560 gr patent bloem tot en met indien nodig 630gr.

Vulling:
150 gr licht bruine suiker
2 eetlepels kaneelpoeder
55 gr gesmolten boter

Optioneel: Bovenlaag:
115 gr boter
65 gr mascarpone
1/2 theelepel vanille extract
1/8 theelepel zout
240 gr poedersuiker

1. Doe de gist in een kom en voeg de warme melk toe. Laat even staan. In een andere kom mengen we de suiker, boter en eieren, het zout, het gistmengsel en alvast 280 gr bloem. Mix dit op medium snelheid totdat het zacht aanvoelt. Doe de rest van de bloem (280 gr) erbij en meng dit totdat een zacht deeg begint te vormen. ( Het is plakkerig)
2. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en ga dit kneden, af en toe wat bloem erbij, totdat je een zacht, elastisch geheel hebt. Hou dit 6-8 minuten vol. Leg de bal in een ingevette kom, bedek het met plastic en zet het op een warme plek totdat het in volume is verdubbeld. ( 1 uur).
3. Meng de bruine suiker met het kaneel. Sla de lucht uit de deegbal. Verdeel het in twee. OP een licht bestoven werkblad rollen we 1 portie tot een lap van 28x20 cm. Borstel er 2 eetlepels gesmolten boter over. Beprenkel het met de helft van het suiker mengsel tot op 1/2 cm van de rand. Rol het op in een strakke worst, begin bij de lange kant en knijp het deeg een beetje aan. Snij in 8 plakken en leg ze met de gesneden kant op de bodem in een bakvorm van 28x21 cm ongeveer. Leg er een theedoek op en zet het voor een uur ongeveer op een warme plek.  Herhaal dit met de rest van het deeg en vulling.
4. Verwarm je oven op 180C. Bak de broodjes in 20-25 min. af totdat ze mooi goudbruin zijn.
5. Voor de bovenlaag alles mengen en op het laatst de poedersuiker toevoegen. Smeer dit over de broodjes. Overgebleven suiker/mascarpone mengsel kun je in de koelkast bewaren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...