donderdag 12 januari 2017

Clafoutis met Kersen uit Limousin Frankrijk - Dessert


Dit simpele baksel komt uit Limousin, Frankrijk en wordt het liefst met kersen gemaakt, maar je kunt ook met andere steen vruchten experimenteren.
Overmix het beslag niet, dat maakt het lobbig, terwijl je het licht wilt hebben. Clafoutis heeft geen luxe uitstraling, maar het smaakt des te meer. Ik had nog kersen over van de zomer van 2015 dus die heb ik uit de vriezer gehaald.

Nodig voor 6 personen:
Een Pyrex glazen bakschaal 25 x 25 ongeveer.
400 gr kersen ontpit en gehalveerd
175 gr patent bloem
100 gr witte basterd suiker
4 eieren
400ml melk
200 ml slagroom

1. Verwarm je oven op 180C. Boter je schaal in. Leg de kersen op de bodem.
2. Combineer de bloem en de suiker in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. In een andere kom meng je de eieren, melk en slagroom en giet dit bij de bloem en suiker. Mix het heel even en laat het even 5 tellen staan.
3. Giet het beslag over de kersen en bak het 50-55 minuten. Serveer warm.

                         Mmmmm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...