maandag 27 oktober 2014

Dubbel- Dekker Chocolade Koffie Cake



Dubbel-Dekker Chocolade Koffie Cake

Een heerlijke traktatie voor je koffieochtend!


Boodschappen:

200 gr zachte boter
140 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
4 eieren (L)
200 gr licht bruine suiker
85 gr cacoa poeder (blooker Amsterdam)
2 eetlepels melk


Voor de vulling en de topping

500 gr mascarpone (1 grote of 2 kleine potjes van Galbani)
85 gr licht bruine suiker
2 eetlepels hele sterke koffie gemaakt van 4 eetlepels Nescafe instant poeder en 4 eetlepels kokend water. (of 1 eetlepel koffie essence)
Versier met chocolade krullen, boontjes, parels etc.

* Verhit je oven tot 180C. Spray en beleg je 2 springvorm  (20cm rond)bak vormen met  rondjes uitgeknipt bakpapier.
* Zeef de bloem en de bakpoeder in een grote kom, voeg dan alle andere ingrediënten toe en mix goed totdat alles is gecombineerd.
* Verdeel dit chocolade beslag over je twee bakvormen en bak ze af in je voorverwarmde oven. 20-25 minuten.
* Check met je caketester of de cake gaar is.
* Zodra de cakes koel genoeg zijn mogen ze uit de bakvorm worden gehaald en op je cakerooster verder helemaal afkoelen.
* In een andere kom mengen we de mascarpone en de suiker. Voeg dan de koffie toe en mix goed. Mocht het te dun zijn voeg dan poedersuiker toe.
* Verdeel de helft van de mascarpone mix over de onderste taart helft. Sandwich ze bovenop elkaar en verdeel de rest van de mascarpone mix erover heen.
* Versier naar hartelust!
* Hier ging het verkeerd!!!! Mijn schrijfstiften waren gesmolten.....





                                                       "Veel Bakplezier"!!!!!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...