Op de foto hierboven ziet u een Victorian Christmas Cake
Wij gaan een Cake bakken zonder de amandelen erboven op want er komt een mooie witte Icing laag op. Met strik natuurlijk!
Inmiddels hebben de vruchtjes een nachtje in de Brandy mogen staan.
Eerst gaan we de cakevorm van 20 cm rond inpakken, gebruik 2 x bakpapier ipv 1 laag.
De boodschappen voor vandaag zijn
225 gr patent bloem
1/4 theelepel vers gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel mixed spice
225 gr zachte ongezouten boter
225 gr donker bruine suiker
4 grote eieren (L)
50 gr gehakte amandelen
1 bijna volle theelepel treacle (black treacle als je het kunt vinden.
Geraspte Citroen
Geraspte Sinaasappel
* Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix en meng goed.
* Doe nu alle in brandy gedrenkte vruchten erbij en roer goed om.
* Vul nu je voorbereidde bakvorm met het zware deeg. Druk het iets aan.
* Leg er 2 laagjes bakpapier bovenop.
* Zet de cake nu in je voorverwarmde oven. 4 uur en drie kwartier. Ik vink elk uur af op mijn noteboard omdat mijn timer niet zover vooruit kan.
* Met een caketester kun je zien of de cake goed gaar is.
* Laat de cake in de bakvorm zitten en helemaal afkoelen!
* Als de cake is afgekoeld gaan we hele kleine gaatjes maken en Brandy erin druppelen.
* Nu gaan we de cake inpakken (als de bakvorm eraf is) in eerst dubbele laag bakpapier en dan een dubbele laag aluminium folie.
* Laat het originele bakpapier zitten want dit zorgt ervoor dat de cake niet uitdroogt.
* Bewaar de cake op een koele plek en bedruppel de cake om de 2-3 weken met Brandy.
* Bedek de cake, ongeveer een week voordat de Icing erop gaat met Marsepein.
De rest van het decoreren bespreken we in deel 3!
Vooralsnog gaat deze cake een paar maanden in retraîte!
"Veel Bakplezier"!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten