woensdag 22 oktober 2014

Worteltjes Cupcakes met Speculaas kruiden, Pecan, Rozijn en Kokosnoot Mascarpone Créme


Worteltjes Cupcakes met Speculaas kruiden, Pecan, Rozijn en Kokosnoot Mascarpone Créme


Prep: 15 min. plus 15 min. Baktijd: 20-25 min.    12 Pers.    Erg makkelijk



Boodschappen:

2 eieren (L)
200 gr fijne Kristal suiker
125 ml zonnebloem of koolzaad olie
140 gr patent bloem
1 theelepel speculaas kruiden
1/2 theelepel baksoda (bicarb)
1/2 theelepel bakpoeder
1/8 theelepel zout
75gr-80 gr geraspte worteltjes ( zakje peen Julienne = 150 gr)

Voor de Mascarpone Créme

125 gr mascarpone
25 gr zachte boter
160 gr poeder suiker
20 gr cocosnoot gemalen (Conimex)
35 gr gehakte ongezouten pecan noten
45 gr gehakte (geknipte) rozijnen

* Verwarm je oven voor tot 160C. Vul je vorm met papieren cupcake bakjes.
* In een grote kom combineren we de eieren, suiker en olie. In een andere kom combineren we de bloem, speculaas kruiden, de baksoda en de bakpoeder en zout. Doe dit langzaam bij het eier/olie mengsel.
* Vul je bakjes 2/3 vol en bak ze op je tot 160C. voorverwarmde oven voor 20-25 minuten, totdat je sate prikker er schoon uitkomt als je hem in het midden steekt.
* Laat ze 5 minuten afkoelen in je muffin vorm. Doe ze daarna op je cake rooster. Maak nu de crème.

* In een grote kom mixen we de boter met de mascarpone. Langzaam voegen we de poeder suiker er aan toe. Daarna roeren we de kokosnoot, pecannootjes en de rozijnen toe. Doe een laag van deze crème op de afgekoelde cupcakes. Bewaar ze in de ijskast.




                                                         "Veel Bakplezier"!!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...