zondag 5 oktober 2014

Muffins met Chocolade stukjes, yoghurt en walnootjes


Muffins met Chocolade stukjes, yoghurt en walnootjes


Boodschappen voor 12 muffins

Muffin/Cupcake tray en Papieren Muffin Bakjes (die zijn iets groter dan cupcake vormpjes)

115 gr zachte ongezouten boter
225 gr fijne kristal suiker
2 eieren (L)
200 gr yoghurt zonder smaakje
1 theelepel vanille extract
280 gr patent bloem
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel bakpoeder (dr. oetker)
1/2 theelepel zout
150 gr chocolade stukjes/blokjes (basic repen ah)



Voor de topping hebben we nodig:

50 gr chocolade stukjes/blokjes/chips
2 eetlepels licht bruine suiker
30 gr gehakte walnootjes, maar dat is optioneel
1 theelepel kaneel

* Verwarm je oven voor tot 180C en zet papieren bakjes in de muffin tray.

* In een grote kom mengen we de boter en de suiker totdat het een smeuïge crème is geworden.  Doe nu 1 voor 1 de eieren erbij en meng/mix gied na elke toevoeging. Doe de yoghurt samen met de vanille erbij en meng goed. In een andere kom mengen we de bloem met de baksoda (bicarbonaat), bakpoeder en zout. Doe dit bij het yoghurt/eier mengsel en mix goed door. Vouw de chocolade stukjes erdoorheen. Vul de papieren bakjes 2/3 vol.

* Combineer de ingrediënten voor de topping en strooi dit over de gevulde papieren bakjes. Bak ze nu af in je voorverwarmde oven, zo'n 25-30 minute totdat je cake tester die je even in het midden van een muffin steekt,  er schoon uitkomt. Laat ze vene 5 minuutjes in je muffintray af koelen en zet ze daarna op je cake rooster om verder af te koelen. Serveer warm.

* Om ze op te warmen zet je ze even in een voorverwarmde oven van 180C.


                                        "Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...