zondag 26 oktober 2014

Hartige Kaaskoekjes met poppyzaadjes



Hartige Kaaskoekjes met poppyzaadjes


Deze koekjes zonder suiker zijn lekker bij de borrel. Als je ze van te voren maakt kunnen ze in de oven verwarmd worden voor het serveren.

Boodschappen:

Voor ongeveer 30 koekjes

175 gr patent bloem
3/4 theelepel zout
3/4 theelepel mosterd poeder
75 gr boter
175 gr geraspte cheddar kaas (top hat)
2 grote eieren
Blauwmaanzaad (Poppy zaadjes)

handschoentjes (kaas handen)


* Zeef de bloem, zout en mosterdpoeder in een kom en wrijf de boter erdoor totdat het op broodkruimels lijkt. Doe de geraspte kaas erbij. Klop de eieren en roer dit langzaam maar niet helemaal door het kaasmengsel. De rest gebruiken we namelijk voor het laatst. Vorm het mengsel tot een mooie bal deeg, verpak dit in plastic folie en plaats het 15 minuten in de koelkast.

* Verwarm de oven voor tot 200C. en plaats bakpapier op je bakplaat)ten).

* Rol het deeg uit op je licht met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 5mm en druk er rondjes uit van ongeveer 5cm grootte. Ik gebruik hartjes (hartig). Plaats ze op je voorbereidde bakplaat en glazuur ze met de rest van de geklopte eieren. Besprenkel de koekjes licht met poppyzaadjes. (of sesamzaadjes). Gebruik de rest van het uitgedrukte deeg nog 1 maal.

* Bak de koekjes in je voorverwarmde oven. 10-15 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn. Haal ze van de bakplaat af en laat ze op je rooster afkoelen.
* Say "Cheese".



                                     "Veel Bakplezier"'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...