dinsdag 7 oktober 2014

Engelse Traditionele Christmas Cake deel 1.


Engelse TRaditionele Christmas Cake deel 1


Vandaag gaan we de voorbereiding doen voor het bakken van de belangrijkste cake van het jaar: The Christmas Cake.

Omdat de vruchten een nacht lang in de Brandy moeten staan, doen we het eerste gedeelte vandaag. Zorg ervoor dat de oven morgen de hele dag van jou is. De Christmas Cake moet 4-1/2 tot 4 3/4 uur in je oven staan op 140C.

Boodschappen voor de vruchten:


100 gr Bigarreaux Glacé kersjes
100 gr gedroogde abrikozen
275 gr krenten
350 gr rozijnen
50 gr fijn gesneden candied peel ( in suiker gedroogde sinaasappel geschil)
3-4 eetlepels Brandy ( Ik gebruik Napoleon. 10,-)


* Snijdt de kersjes in 4 partjes, was en droog ze goed. Knip de Abrikozen in stukjes. (Knippen is makkelijker dan snijden).

 
 
 
Weeg nu al het fruit af, doe het in een grote kom, dek het af en zet het voor een nachtje op een koele plek
 
 
 
Dit is candied peel. Dit kun je makkelijk zelf maken. Ik gebruik het veel voor fruit taarten.
 
 
 
 
 
 
 
Welterusten en tot morgen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...