zaterdag 4 oktober 2014

Ahorn Siroop Muffins (Maple) met nootjes en kaneel


Ahorn Siroop Muffins (Maple) met nootjes en kaneel


Boodschappen voor 12 Muffins

280 gr patent bloem
100 gr licht bruine suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
180 ml melk
115 gr gesmolten boter
125 ml 0f 150 gr Maple Syrup (De Tuinen) Ahorn Siroop
60 gr sour cream
1 ei (L)
1/2 theelepel vanille extract

Voor de topping:

30 gr patent bloem
45 gram fijne kristal suiker
40 gr gehakte nootjes (gemengde ongezouten)
1/2 theelepel kaneel
30 gr koude boter



* Verwarm je oven voor tot 200C. Leg papieren cupjes in je muffin tray.
* In een grote kom combineren we de droge ingrediënten en in een andere kom de natte. Mix door elkaar totdat alles goed is gecombineerd.
* Maak de topping. Vul de bakjes met een ijschep met veer en bestrooi de muffins met het notenmengsel.
* Bak de muffins in je voorverwarmde oven, zo'n 18 minuten totdat ze goudbruin zijn en je caketester er schoon uitkomt.
* Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de muffin tray en zet ze daarna op je cakerooster om verder af te koelen, alhoewel ze warm het lekkerst zijn!

                                       "Veel Bakplezier"!!!    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...