donderdag 16 oktober 2014

Kaneel met Rozijnen brood


Kaneel en Rozijnen Brood


12 plakken


Boodschappen:

280 gr patent bloem
115 gr suiker
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout
1 ei (L)
250 ml karnemelk
65 ml koolzaadolie
50 gr rozijnen blank of donker
3 eetlepels kaneel en 115 gr suiker vermengd, hoeft niet allemaal verbruikt

* Verwarm je oven tot 180C. In een grote kom vermengen we de bloem, suiker, baksoda en het zout.
* In een ander kom vermengen we het ei, karnemelk en olie. Roer alles bijelkaar net totdat het nat is geworden. Vouw er dan voorzichtig de rozijntjes door. Zet de kaneel suiker nog even opzij.
* Bekleed je cake vorm met bakpapier en lepel de helft van het beslag erin. Strooi er een eetlepel kaneel suiker over. Herhaal in lagen. Snijdt met een mes in het beslag om een krul effect te krijgen.
* Bak het brood af in 55-60 minuten of totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat het 10 minuten in het blik afkoelen voordat je het op je cake rooster zet. Serveer warm of koud met een klont echte boter.
* Je kunt er evt. nog wat gehakte walnoten of pecan noten doordoen. Niet teveel want dan wordt het bitter.


                                        "Veel Bakplezier"!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...