dinsdag 30 september 2014

Heksen Cupcakes


Heksen Cupcakes





Boodschappen:
Voor 12 cupcakes

110 gr ongezouten boter op kamer temperatuur
200 gr fijne kristal suiker
2 grote eieren
150 gr gezeefde zelf rijzend bakmeel
125 gr gezeefde patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder
150 ml melk
1 theelepel verse citroen rasp

Voor de decoratie:

200 gr poeder suiker
80 gr ongezouten zachte boter
1 eetlepel citroen sap
2 eetlepels room kaas

1 rol Oreo koekjes
2 repen basic donkere chocolade AH, au bain marie gesmolten
bakpapier opgerold om de hoedjes te vormen met de chocolade
LU Mikado stokjes
Rode fondant of marsepein

* Verwarm je oven tot 180C. Leg papieren cupjes in je muffin tray.
* Maak het beslag van de bovenste ingrediënten en mix het heel erg goed.
* Vul de papieren bakjes en bak ze af in ongeveer 25 minuten totdat ze licht goud zijn. Laat ze goed afkoelen.


* Maak de chocolade hoedjes:

 
Maak de botercréme frosting: Mix de poedersuiker en de boter met een electrische handmixer totdat het glad is. Voeg nu langzaam de citroen sap en room kaas erbij. Laat het even koelen als je het in de spuitzak hebt gedaan en spuit dan de frosting over de cupcakes. Zet in de ijskast. Je kunt ook kant en klare botercréme gebruiken.
 
Maak de heksen pootjes: Draai balletjes van de fondant of marsepein, draai tuutjes voor de tenen en steek er een halve Mikado in. Voor de heksen hoeden nemen we een halve Oreo en halen de crème eraf. Spuit er iets botercréme op en zet het chocolade puntje erop. Druk het zachtjes boven op de crème op de cupcake en zet de beentjes erin.




                                              "Veel Bakplezier"!!!


 


 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...