donderdag 25 september 2014

Rose ( Rozen) Bundt (Vorm) pan Dominion Pound Cake (Nederlands)



Rose Bundt pan Dominion Pound Cake



Voor dat je hem gebruikt, borstel de vorm in met boter en bepoeder met bloem. goed uitschudden.

Vul de vorm niet verder dan 3/4, om overstromingen te voorkomen.

Gebruik geen metalen voorwerpen in de vorm.

Boodschappen:

230 gr gezeefde patent bloem
225 gr fijne kristal suiker  plus 170 gr voor later, even apart houden
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
280 gr zachte ongezouten boter
2 eetlepels citroen sap
2 theelepels vanille extract
6 eieren (l) gescheiden
1/8 theelepel zout
1 1/4 theelepel cream of tartar (als je het kunt vinden) (M&S)


* Verwarm je oven op 160C.  162C. om precies te zijn. 
* In een grote kom mengen we de bloem, 225 gr suiker en de baksoda. Mix de boter erdoor en doe de citroen en de vanille erbij.
* Op lage snelheid mixen we nu 1 voor 1 de eierdooiers erbij totdat alles goed is gecombineerd.
* In een aparte schaal mixen we de eiwitten met schone haken totdat het schuimig is; doe het zout erbij. Heel langzaam voegen we nu de 170 gr suiker erbij en de cream of tartar, mix goed na elke toevoeging. Blijf mixen totdat we zachte pieken krijgen.
*Dit eiermengsel vouwen we heel voorzichtig om door het beslag.
* Doe het cake beslag in je Bundt vorm die al beboterd en bebloemd is. Met een silliconen spatel "snijden" we 1 of 2 keer door het beslag.
* We bakken de cake nu af in 1 uur en 10 minuten. Doe de oven deur het eerste uur NIET open. Doe de oven uit en laat de cake 15 minuten in de oven staan.
* Haal de cake uit de oven en laat hem in de vorm staan om 15 minute af te koelen.
* Leg er een serveerd bord op en draai hem om. Pas op! De vorm blijft lang heet.
* Strooi er poeder suiker overheen en serveer.

 
 


                                          "Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...