zondag 14 september 2014

Bananen Cake met Nootjes, Kokos en Kaneel



Bananen Cake met Nootjes, Kokos en Kaneel


Boodschappen:

100 ml zonnebloem olie
140 gr fijne kristal suiker
140 gr patent bloem
140 gr ongezouten gemende noten in stukjes gehakt (In een plastic doosje bij de  AH. 175 gr) De rest eet je zelf op, of haal de nootjes eruit die je niet lust.
50 gr gemalen kokosnoot (Conimex)
15 gr ongezouten boter
2 medium grote rijp tot over rijpe bananen (ongeveer 175 gr geschild)
1 groot ei (L) en 1 groot eiwit
5 eetlepels melk (80gr)
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneel poeder



* Verwarm je oven voor tot 180C. Bereid je cakeblik voor met bakspray en bakpapier.

* Roer samen in een kleine kom 2 eetlepels van elk van de suiker, bloem, nootjes en kokos. Doe de boter erbij en wrijf het samen tot plakkerige kruimels. Zet weg.

* Pureer de bananen in een kleine kom en roer er dan de zonnebloem olie, het ei en de melk door elkaar. In een andere grote kom mengen we de helft van de overgebleven suiker met de overgebleven bloem, nootjes en kokosnoot, dan de bakpoeder en de kaneel.

* Met de handmixer mengen we in een vetvrije schone kom (ik gebruik het liefst een glazen kom) met schone en vetvrije mixers het eiwit tot stevige pieken en voegen dan de rest van de suiker toe. We mixen nu totdat het mooi stevig is en een beetje glanst.

* Roer of mix de bananen mix door de droge ingrediënten,  maar vouw er voorzichtig het eiwit mengsel doorheen. Schraap dit nu voorzichtig in je voorbereidde cake blik en strooi er het kruimel mengsel overheen.

* Bak de cake 40 minuten of totdat je cake tester (prikker) er schoon uitkomt. Als je cake te donker wordt doe er dan wat aluminium folie overheen. Laat de cake in het cakeblik afkoelen. Haal hem er dan uit en snijdt dike plakken dik besmeerd met boter.


                                           "Veel Bakplezier"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...