maandag 15 september 2014

Gember Peer Muffins uit Ontario



Gember Peer Muffins uit Ontario

Overheerlijk en Fruitig


Boodschappen voor 14 Muffins:

160 gr opeengepakte licht bruine basterd suiker
80 ml Koolzaadolie
1 ei
250 ml karnemelk
370 gr patent bloem
1 theelepel baksoda
1/8 theelepel bakpoeder
1 theelepel gember poeder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel poeder
280gr of 4 kleine of 2 grote peren, geschild en in kleine stukken gesneden

Voor de topping:

70 gr opeengepakte licht bruine basterd suiker
1/4 theelepel gember poeder
20 gr gesmolten boter


* Verwarm je oven voor tot 180C. Zet papieren muffin cups in je muffin blik.
* Meng de suiker, olie en het ei totdat het goed is gecombineerd. Mix de karnemelk erdoor.
* In een andere kom mengen we de bloem, baksoda, bakpoeder, gember, zout en kaneel. Dit voegen we langzaam toe aan het karnemelk mengsel. Mix goed. Roer de peren erdoor. Vu de papieren cups 2/3 vol.
* Voor de topping combineren we de bruine suiker met de gember en roeren langzaam de boter er doorheen totdat het kruimelig is. Dit strooien we over de gevulde papieren cups.
* Bak de Muffins in 20-22 minuten af, of totdat je caketester (sate prikker) er schoon uitkomt. Probeer om in het midden te prikken en een stukje peer te vermijden.
* Laat ze 5 minuten in het muffin blik staan voordat je ze op het taart rooster laat afkoelen.
* Serveer ze warm.
* De buurjongens vonden ze : "Overheerlijk Buurvrouw"!!!


                                        "Veel Bakplezier"!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...