vrijdag 5 september 2014

Caramel Appel Muffins uit Louisiana




Caramel Appel Muffins uit Louisiana

Heerlijk voor een verwen ontbijt of bij de koffie

Boodschappen:

290 gr patent bloem
150 gr fijne Kristal suiker
2 theelepels bakpoeder
2 en een 1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel zout

1 ei (L)
250 ml melk
55 gr gesmolten boter
2 theelepels vanille extract

70 gr ofwel een halve appel in stukjes gesneden
12 caramels, gehakt

De topping:

110 gr licht bruine suiker
25 gr havermout
36 gr gesmolten boter
1 theelepel kaneel




* In een grote kom doen we de eerste 5 ingrediënten bij elkaar. In een ander kom doen we de volgende 4 ingrediënten bijelkaar. Mix even en doe dan bij de droge ingrediënten.
Mix even rond en doe dan de appel en de caramel erbij.

* Doe de allerlaatste 4 ingrediënten bijelkaar in een kom en roer goed om.

* Vul de papieren muffin bakjes 3/4 vol en bestrooi met de topping. Verdeel het met 32 theelepels.

* Bak het in een voorverwarmde oven van 180C. Ongeveer 20-25 minuten totdat je caketester er schoon uitkomt. (Prik niet in een appeltje!) Laat ze 5 minute in de Muffin vorm afkoelen en zet ze dan op je cake rooster. Serveer ze warm als dat lukt. Misschien met wat ongeslagen room erbij.

                                                       "Veel Bakplezier"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...