zaterdag 13 september 2014

Zweedse Kaneelbollen ( Kanel Bullar)



Kaneelbollen



Boodschappen voor 10 bollen

Voor de vulling:

150 gr amandelen
150 gr  fijne kristal suiker
100 gr ongezouten boter
8 theelepels kaneel poeder
4 eetlepels water


Deeg:

500 ml melk
150 gr ongezouten boter
12 gr gedroogde gist (levure) (AH) ( In 1 zakje zit 7 gram)
120 gr fijne kristal suiker
1 theelepel zout
1 theelepel Cardemom poeder
850 gr patent bloem of OO bloem (pizzabloem)
1 ei (L)

Als je het kunt vinden parelsuiker.

* Eerst gaan we de  vulling maken door de amandelen fijn te malen. Samen met de suiker in de keukenmachine. Nu kan de boter erbij, samen met de kaneel en het water. Dit moet een soepele mooie massa worden.

* Nu verhitten we de melk met de boter totdat de boter is gesmolten. Dan mogen de gist en het zout erbij, samen met de cardamom en de bloem. Nu gaan we dit mengsel kneden tot een lekker soepel deeg en leggen het dan in een kom. Als deze kom nu bedekt is met plastic folie zetten we hem 30 minuten weg op een warmen plaats. Dit is meestal de keuken dus dan staat het op de juiste plek.

* Nu rollen we dat , inmiddels, gerezen deeg uit tot een lap en smeren we de helft van de lap met de  vulling. Vouw de lap dubbel en snijdt het in repen. De puntjes van de reep vouwen we over elkaar.

* inmiddels hebben we de oven laten voorverwarmen tot 200C. Leg de rondjes nu op de met bakpapier bekleedde bakplaat en laat ze nog even 20 minuutjes narijzen. Met een losgeklopt eitje bestrijken we de kaneel bollen en bestrooien ze met de suiker. Bak de bollen nu in ongeveer 15 minuten af, totdat ze mooi goudbruin zijn. De keuken ruikt nu heerlijk naar warme kaneel en suiker.

* Mocht alles nu hopeloos mislukken: Bij de Ikea liggen ze in de vriezer, die je zo kant en klaar even in de oven kunt doen.

                                                   "Smaklig Mâltid"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...