Pittige Cheddar Kaaskoekjes (Dorchester)
Boodschappen:
Voor 30 koekjes
100 gr geraspte Cheddar kaas (mature of medium)
100 gr patent bloem
beetje zout
100 gr zachte boter
1/4 theelepel cayenne peper
50 gr gehakte ongezouten notenmix
plus extra voor het bestrooien
* Verwarm je oven voor tot 180C. Leg bakpapier op je bakplaat (ten).
* Doe alle ingrediënten in een kom, behalve de nootjes voor het bestrooien.
* Doe latex handschoentjes aan als je geen kaashanden wilt hebben en mix alles door elkaar tot een deeg. Draai hier 30 balletjes van en leg ze op je bakblik. Houdt wel wat ruimte over tussen de koekjes.
* Druk de balletjes iets plat en strooi er gehakte nootjes overheen.
* Bak ze in je voorverwarmde oven voor ongeveer 15-20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Leg ze voorzichtig op je cake rooster om verder af te koelen.
* Je kunt ze warm of koud serveren.
* Gebruik halve of hele cashew nootjes ipv gehakte gemengde.
"Veel Bakplezier"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten