woensdag 24 september 2014

Appel, Peer en Walnoten Plaat Cake uit Massachusetts



Appel, Peer en Walnoten Plaat Cake uit Massachusetts



Boodschappen:


110 gr zachte ongezouten boter
200 gr fijne kristal suiker
2 eieren (L)
1 theelepel vanille extract
290 gr patent bloem
3 theelepels bakpoeder
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
125 gr sour cream
150 gr of 1 grote appel geschild en in blokjes
85 gr of 1 kleine peer geschild en in blokjes


De topping:

200 gr licht bruine basterd suiker
1 theelepel gemalen kaneel
24 gr koude boter
50 gr stukjes walnoot of pecan noten



* Verwarm je oven voor op 180C. Spray en beleg je bakvorm (33x23cm) met bakpapier

* In een grote kom mengen we de suiker en de boter totdat het smeuïg is. Mix er de eieren en de vanille doorheen. Combineer de bloem, bakpoeder, baksoda en het zout. Meng dit om en om met het eiermengsel en de sour cream. Vouw de appels en de peer er doorheen. Vul dit in je bakvorm.

* In een kleine kom mengen we de suiker en de kaneel en snijden de koude boter erdoor totdat het op grove kruimels lijkt. Roer de walnoten (Of Pecans) erdoor. Strooi dit mengsel nu over het mengsel in de bakvorm.

* Bak het geheel af in je voorverwarmde oven, zo'n 35-40 minuten, of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat het op je cake rooster afkoelen, server het met slagroom of ijs.


                                             "Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...