vrijdag 26 september 2014

Rood Fluwelen Cupcakes



Rood Fluwelen Cupcakes



Boodschappen:

60 gr zachte gezouten boter
150 gr fijne kristal suiker
1 ei geklopt
20 gr cacao poeder ( blooker Amsterdam)
30 ml rode voedsel kleurstof
15 ml vanille extract
130 ml karnemelk
150 gr patent bloem
1/2 theelepel baksoda
1 en een 1/2 theelepel witte wijn azijn

Voor de topping:

300 gr poedersuiker
50   gr zachte gezouten boter
125 gr Roomkaas: Mascarpone of Philadelphia
scheutjes melk




* Verwarm je oven voor tot 170C. Zet 12 papieren bakjes klaar in je muffin vorm.
* Créme de boter met de suiker en voeg dan het geklopte ei toe. Meng in een schaaltje de cacoa, voedsel kleurstof en de vanille tot een pasta en voeg dit bij het eiermengsel.
* Zeef de bloem en voeg om en om 1 eetlepel samen met de karnemelk toe aan het mengsel. Zet de mixer voor 30 seconden op de hoogste stand en mix totdat alles goed is gecombineerd.
* Zet de machine uit en voeg dan de bicarbonate soda en de witte wijn azijn toe. Het gaat nu bruisen. Mix nog heel even snel en vul dan je papieren bakjes met een ijs schep lepel (met veer).
* Bak ze nu voor 20 minuten in je voorverwarmde oven totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat ze goed afkoelen op je cake rooster.

* De topping maken we door in een grote kom de suiker, boter en de roomkaas samen te mixen. Voeg kleine dopjes melk toe om de juiste consistentie te vinden. Niet te dik en te stijf maar een beetje lobbig. Gebruik een plastic weggooi spuitzak met een grote ster spuitvorm en decoreer naar hartelust!

                                      "Veel Bakplezier"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...