woensdag 18 juni 2014

Aardbeien Amandel Cake uit Ierland






Aardbeien Amandel Cake uit Ierland



Een zomers dessert voor 8 á 10 personen

Prep: 20 minuten
Baktijd: 25-30 minuten
Makkelijk om te maken




Boodschappen:

- 120 gr patent bloem
- 50 gr amandelmeel (de tuinen)
- 1 en een 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 2 eieren (L)
- 150 gr witte basterd suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 120 ml zonnebloem olie
- 80 ml amandel melk
- ongeveer 350-400 gr verse aardbeien, schoon en gehalveerd

- Voor het serveren: Slagroom


* Verwarm je oven voor tot 180C en spray en beleg je 23 cm ronde springvorm met een rondje bakpapier.

* Zeef de bloem, amandelmeel, bakpoeder en het zout in een kom.

* Mix de eieren en de suiker samen totdat het een stevig maar licht en smeuïg geheel is. Mix de vanille, de olie en de melk erbij.

* Mix langzaam het bloemmengsel erbij totdat het goed is gecombineerd.

* Schenk het mengsel in je voorbereidde springvorm en bak eerst  15 minuten.

* Haal de cake uit de oven en beleg de gehalveerde aardbeien, platte kant naar beneden bovenop de cake. Bak de cake nu verder in 10-15 minuten af totdat je caketester (of saté prikker)  er schoon uitkomt.

* Laat de cake 10 minuten in de springvorm afkoelen ( je ziet dat de kanten van de vorm gaan afstaan).  Verwijder de ring, het papiertje op de bodem mag blijven zitten. Daarna afkoelen op je cake rooster en daarna op een mooi bord presenteren. Serveer er verse slagroom bij.


                                                               "Veel Bakplezier"!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...