zaterdag 14 juni 2014

Chocolade & Frambozen "Zebra" Cake





Chocolade & Frambozen "Zebra" Cake



8 personen /10 kleine
Prep: 15 minuten:
Baktijd: 60 minuten
Uitdaging en neem je tijd!



 

Boodschappen:

Ronde springvorm ong. 22 cm ingevet (bakspray)( Zonnebloemolie)  en ingelegd met een zelf geknipt rondje bakpapier.

Voor 2 verschillende mixen en 1 ganache:

Voor de frambozen mix: In de ene kom:

150 ml frambozen yoghurt
150 ml zonnebloem olie
100 gr ontdooide frambozen

200 gr zelfrijzend bakmeel
140 gr fijne kristal suiker
2 eieren (L)
een scheut roze voedings kleurstof

Voor de Chocolade mix: In de andere kom

200 gr zelfrijzend bakmeel
140 gr fijne kristal suiker
3 eetlepels Cacoa ( Blooker Amsterdam)

2 eieren (L)
150 ml gewone yoghurt
150 ml zonnebloem olie
1/2 theelepel vanille extract (flesje Dr. Oetker)

Voor de decoratie: Ganache:

200 ml ongeslagen room
100 gr frambozen jam zonder pitjes of anders zelf zeven
100 gr reep chocolade (donkere) in stukken (AH basic)
Evt. Poedersuiker als de ganache echt niet dikker wilt worden
en als versiering.


* Zet je springvorm kant en klaar. Zet je bakrek van de oven in het midden.

* Doe de ontdooide frambozen met de olie en de frambozenyoghurt in je blender en blitz. Zeef dit mengsel om te pitjes te verwijderen. Doe dit mengsel dan in een maatbeker tot je 300 ml bereikt hebt. De rest (als je over houdt) mag weg.

* Verwarm je oven voor tot 180C.

* Maak de 2 cake mixen zo simultaan mogelijk. Doe eerst alle droge ingrediënten in beide kommen. Doe er een kruimeltje zout bij.  Doe bij de chocolade mix de eieren, de gewone yoghurt, olie en de vanille erbij. Maak je mixers schoon. Doe bij de andere kom de eieren en de frambozen mix erbij. Gooi bij het laatste ook even een scheut roze kleurstof erbij, niet te veel anders wordt je beslag te dun. Als allebeide mixen in de kommen goed gemixt zijn:

* Zet je springvorm voor je en de beide mixen elk aan 1 kant met een soeplepel met een spatel erin. Je moet nu snel werken dus zorg dat je oven op de goede temperatuur op de cake zit te wachten. Lepel nu 1 soeplepel choco mix in het midden van je cakevorm. Wacht niet tot het uitloopt en lepel snel een frambozen mix erover heen. Doe dit nu om en om totdat je kommen leeg zijn. Probeer steeds in het midden te lepelen.  Werk snel.

* Zet de cake nu  1 uur in de oven, of totdat je cake tester er schoon uitkomt. Let op dat hij niet te donker wordt en check na ongeveer 45 minuten en doe er eventueel een stuk bakpapier overheen. De bovenkant van de cake zal barsten.
Laat de cake nu goed afkoelen (in de vorm) op je cakerooster.

* Om te versieren met een chocolade laag doen we de ongeslagen room en de gezeefde frambozen jam in een pannetje en roeren totdat de jam gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur en doe er de chocolade in. Laat staan totdat het gesmolten is en roer dan goed door met een pollepel totdat het egaal is. Laat het dan staan om af te koelen, dan wordt het dikker. Gebruik poedersuiker om het eventueel dikker en steviger te laten worden.

* Haal de cake uit de vorm en haal het bakpapier eraf. Zet de cake op je cake rooster en "bind" er een reep bakpapier omheen. Zet dit eventueel vast met een saté prikker.
Zwier er nu voorzichtig de chocolade ganache er over heen totdat zich er een laagje op vormt. Laat helemaal hard worden. Eventueel in een koele ruimte.

* Versier eventueel met een sjabloon en poedersuiker.

 



                                                 "Veel Bakplezier"!!!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...