woensdag 4 juni 2014

Chocolade-Kersen Muffins uit Engeland



Chocolade-Kersen Muffins uit Engeland


Baktijd: Klaar in 30-40 minuten
Aantal: 12
Zeer makkelijk



Boodschappen:

250 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baksoda (bicarbonate of soda)
140 gr ontpitte kersen
100 gr witte chocolade in stukjes
100 gr donkere chocolade in stukjes ( of 200 gr donkere chocolade in stukjes ipv de witte)
100 gr bruine basterd suiker
2 eieren (geslagen)
150 ml pot gewone yoghurt
100 gr ongezouten boter, gesmolten


* Verwarm je oven tot 200C. Doe 12 papieren bakjes in je Muffin tray.

* Zeef de bloem en de baksoda samen in een kom en roer dan langzaam de kersen, chocolade stukjes en de suiker erdoor. Voeg de eieren, yoghurt en dan de boter eraan toe. Het geeft niet als het deeg er wat klonterig uitziet,het is belangrijk niet te overmixen anders worden de Muffins taai.

* Vul de papieren bakjes met een ijscheplepel met veer 2/3 vol en bak ze in je voorverwarmde oven af in 20-25 minten. Houd ze in de gaten. Zet ze op je cake rooster om af te koelen, alhoewel ze warm het lekkerst zijn.

* Je kunt ze invriezen en een maand lang bewaren. Haal ze er een paar uur voor gebruik uit de vriezer en verwarm ze dan op een bakplaat in 5-8 minuten in een oven van 190C.

                                                       " Veel Bakplezier"!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...