zondag 1 juni 2014

Marmer Cupcakes




Marmer Cupcakes


Aantal: 12
Voorbereiding 20 minuten
Baktijd 30 minuten



Boodschappen:

225 gr zachte ongezouten boter
225 gr witte basterd suiker
4 eieren (M)
225 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel vanille extract
100 ml melk plus 1 eetlepel extra
20 gr of 3 eetlepels cocoa poeder (Blooker, Amsterdam)

Voor de botercréme
150 gr ongezouten boter
250 gr poeder suiker ( 1 bus)
1 theelepel vanille extract
Chocolaatjes of andere decoratie


* Verwarm je oven tot 180C. Doe de papieren cupcake bakjes in je muffin tray.
* Meng de boter en de suiker totdat er een smeuïg geheel is ontstaan. Voeg de eieren er 1 voor 1 aan toe en meng goed.
* Doe er het meel, de vanille en 100 ml melk bij totdat het één geheel is.
* Verdeel het mengsel door de helft in een andere kom te doen. Doe in die andere kom nu de cocoapoeder en de eetlepel melk en mix goed.

* Lepel nu 1 ijschepje gewone en 1 ijschepje chocolade mix in een papieren bakje, totdat je kommen beide leeg zijn. Pas op dat je niet je choco in je gewone mix gebruikt.
* Ga nu met een stokje of je caketester voorzichtig een rondje of wat draaien in het cakeje voor het marmer effect.
* Bak ze nu af in je voorverwarmde oven. Zo'n 25-30 minuten, maar hou ze in de gaten!
* Laat ze 5 minuten afkoelen voor je ze op je cake rooster verder laat afkoelen.


* Voor de botercréme mengen we de boter en de poedersuiker en de vanille extract samen tot een smeuïg geheel. We doen het dan in een spuitzak om mooie rondjes te draaien of lepelen de créme erop en versieren de cupcakes met wat chocolaatjes.





                                                                "Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...