zondag 22 juni 2014

Chocolade & Kersen Amandel Cake uit Poughkeepsie

Chocolade & Kersen Amandel Cake uit Poughkeepsie




Prep: 25 minute
Baktijd: 70-75 minute
8-10 plakken
Makkelijk te maken
 
Boodschappen:

200 gr zachte boter
140 gr verse kersen, gehalveerd en ontpit
140 gr patent bloem
200 gr fijne Kristal suiker
3 eieren (m)
1 en 1/2 theelepel bakpoeder
75 gr amandel meel (de tuinen)
2 eetlepels melk
1 theelepel vanilla extract
1 theelepel amandel extract
2 repen á 100 gr donkere chocolade ( basic AH) apart in stukjes

Voordat je begint halveren en ontpitten we eerst de kersen, doen ze in een kom en voegen dan 1 eetlepel van de afgewogen bloem erbij. Dit schudden we even om en zetten het weg.

Nu verwarmen we de oven voor op 160C, en sprayen en bekleden de cakevorm met bakpapier.

1. Doe de boter samen met de suiker in een grote kom en mix het samen tot een smeuïg geheel. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en mix goed na elke toevoeging. Vouw de overgebleven bloem erdoor, samen met het bakpoeder en het amandelmeel. Roer er dan de melk en de extracten erdoor. Plus 100 gr chocolade stukjes.

2. Vul nu de cakevorm met de helft van het beslag en strooi daar de helft van de kersen overheen. Doe er nu de rest van het beslag erin en strooi de rest van de kersen er overheen.

3. Bak de cake in 1 uur en 10 minuten af, of: totdat de cake tester er schoon uitkomt. ( ik heb de cake 10 minuutjes extra gegeven).

4. Laat de cake 10 minuten in de cakevorm afkoelen. Verhuis de cake daarna naar je cake rooster, haal het bakpapier eraf. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain Marie, en giet de chocolade over de cake heen. (Of gebruik een gebaks spuit) Rooster het amandel schaafsel eventjes in een droge koekenpan en strooi dit over de chocolade van de cake.

5. Laat de chocolade hard worden voordat je gaat snijden. Deze cake blijft zeker, mits goed bewaard, 4 dagen lekker.


                                                          "Veel Bakplezier"!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...