Chocolade & Sinaasappel Cupcakes
Aantal: 12
Prep: 30 minuten
Makkelijk om te maken
Boodschappen:
100 gr donkere chocolade ( 1 reep basic AH)
90 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
175 gr fijne Kristal suiker
1 grote sinaasappel waarvan de rasp en het sap (75 ml.)
Bewaar wat rasp voor de decoratie
2 eieren (L)
185 gr patent bloem
1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel bak poeder
1/2 theelepel zout
1 eetlepel halfvolle melk op kamer temperatuur
Om te versieren:
Chocolade Boter crème
Sinaasappel rasp
Bloemetjes
* Nadat je de sinaasappel hebt geraspt en uitgeperst vul je de muffin vorm met
12 papieren bakjes.
* Smelt de chocolade in de magnetron of au bain Marie.
* Créme de boter met de suiker en de sinaas rasp tot het een fijn mengsel is.
Voeg de eieren toe.
* Verwarm je oven voor tot 180C.
* Meng nu de bloem, baksoda, bakpoeder, zout samen in een mengkom.
* Meng de melk samen met het sinaasappel sap in een kommetje.
* Voeg de wat afgekoelde chocolade toe aan het eiermengsel en mix langzaam. Doe nu om en om alle ingrediënten bij elkaar en meng even goed om.
* Vul de papieren bakjes in je muffinvorm. Ik gebruik altijd een ijsschep (met veer)
verdeel de mix totdat je mengkom leeg is.
* Bak ze nu 28-30 minuten af in je voorverwarmde oven. Als je caketester er schoon uit komt zijn ze klaar. Laat ze 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna op je cake rooster.
* 1 reep donkere chocolade (basic AH) (au bain Marie) of (magnetron)
* 115 gr boter
* 1/2 eetlepel melk
* 1/2 theelepel vanilla extract
* 125 gr poedersuiker
* In een kom mengen we de boter, melk , vanille en de poedersuiker. Dit duurt even tot je een mooi egaal beslag krijgt. Voeg de wat afgekoelde gesmolten chocolade toe en meng goed. Als het iets te dun is kun je er wat meer poeder suker doorheen doen, maar ook wat langer mixen helpt ook.
* Versier naar hartelust!
"Veel Bakplezier"!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten