zondag 15 juni 2014

Chocolade Muffins met stukjes chocola uit Engeland




Chocolade Muffins met stukjes chocola uit Engeland

Aantal:12
Prep: 20 min. + afkoelen
Baktijd: 20-25 min.
Makkelijk


Boodschappen:

250 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr cacoa poeder (Blooker Amsterdam)
2 theelepels bakpoeder
175 gr fijne kristal of:
125 gr fijne kristal en 50 gr bruine basterd suiker
175 ml melk
2 eieren (L) samen geslagen
100 ml zonnebloem olie (of als je het lekker vind Olijfolie)
75 gr chocolade in stukjes (reep 100 gr. basis AH)
1 á 2 theelepel (s) vanille extract
eetbare decoratie, optioneel

* Verwarm je oven voor tot 170C.
* Plaats de papieren muffin bakjes in je muffin vorm
* Zeef de bloem, cacoa en de bakpoeder in een kom en roer de suiker er doorheen.  Voeg de andere ingrediënten toe   (vergeet de chocolade stukjes niet) en mix zachtjes even door.
* Lepel met een afgestreken ijslepel (met veer) de papieren bakjes vol. Bak ze voor ongeveer 20-25 minuten in je voorverwarmde oven, of totdat je cake-tester er schoon uitkomt.
* Laat ze 10 minuten afkoelen in de muffin vorm zelf. Zet ze daarna op je cake rooster waar ze verder kunnen afkoelen en daarna versierd kunnen worden.

                                                                "Veel bakplezier" !!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...