dinsdag 24 juni 2014

Aardbeien en Jam Cake uit Georgia




Aardbeien en Jam Cake uit Georgia

Voor 12 personen
Prep: 35 minuten
Baktijd: 25 min + koelen
afwerking v.a 30 minuten



Boodschappen:

225 gr zachte boter
370 gr suiker
5 eiwitten
225 gr verse aardbeien, gepureerd
120 gr sour cream
1 theelepel aardbeien extract (of vanille extract)
245 gr cakemeel
2 en een 1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baksoda
1/4 theelepel zout

Voor de boter créme:

250 gr mascarpone
55 gr zachte boter
390 gr poedersuiker
50 gr gepureerde aardbeien
1/2 theelepel aardbeien extract
200 gr aardbeien jam zonder pitjes, verdeeld door 2
verse aardbeien in plakjes als decoratie (optioneel)


* Spray (baukje) of beboter en/of beleg met bakpapier: 3 ronde springvormen (18-20 cm)
* verwarm je oven tot 180C

* In een grote kom voegen we de suiker en de boter samen totdat het smeuïg is. Doe er de eiwitten 1 voor 1 in en mix goed na elke toevoeging. Doe er de aardbeien puree, sour cream en extract bij.

* Combineer het cakemeel, bakpoeder, baksoda en de zout en voeg dit bij de aardbeienmix. Roer even goed om voordat je het beslag over 3 bakvormen verdeeld.

* Bak dit alles af in 22-26 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvorm zelf voordat je het papier verwijderd en ze naar je cake rooster verplaatst.

De Frosting:

* In een grote kom mixen we de boter en de mascarpone samen tot 1 geheel. Doe de poedersuiker erbij samen met de gepureerde aardbeien en het extract. (Het is niet erg als je dit niet hebt, doe er dan vanille extract bij). Meng het samen tot een mooi beslag.

* Leg nu de eerste cakelaag op een fraai bord en bestrijk dit met aardbeien jam. Daarover de aardbeien créme. Leg daar de volgende cake laag bovenop en breng de laatste helft  jamlaag met daarover een créme laag aan. De laatste cake laag gaat hiet bovenop en wordt rondom en bovenop gecrémed  met de aardbeien créme laag. Gebruik hiervoor een spatel.
Versier met plakjes aardbeien of in hetmidden erbovenop. Decoreer naar hartelust!


                                                      "Veel Bakplezier"!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...