Kersen Brownies uit Massachusetts
12 personen
Prep: 15 minuten
Bakken: 25 minuten en afkoelen
Graad: Makkelijk
Boodschappen:
200 gr fijne kristal suiker
2 eieren (L)
1/2 theelepel vanille extract
115 gr boter, gesmolten
50 gr patent bloem
30 gr cacoa (Blooker Amsterdam)
1/4 theelepel baksoda
1/4 theelepel zout
Ongeveer 150 gr kersen, gewassen en ontpit.
Optioneel: Stukjes chocolade
Chocolade laagje:
3 eetlepels cacoa
40 gr gesmolten boter
2 eetlepels warm water
1 theelepel instant koffie
180 gr poedersuiker
* Verwarm je oven voor tot 180C. Spray je brownie vorm in en beleg met bakpapier.
* In een grote kom mixen we de suiker, eieren en de vanille. Mix de boter erbij. Combineer the bloem, cocoa, bakpoeder en zout. Voeg dit langzaam bij het mengsel en mix goed.
* Giet dit mengsel in je gereed staande brownie vorm en verdeel de kersen erover (en evt. stukjes chocolade) en bak het in je voorverwarmde oven in 25-30 minuten af. Test met je caketester of het er schoon uitkomt. Laat de brownie eerst even in de vorm afkoelen en daarna op je cake rooster. Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je met het toplaagje gaat beginnen.
* Voor het toplaagje, combineren we de cacoa en de boter. We roeren de instant koffie en het warme water samen en voegen dit bij het cacoa mengsel. Roer er de poeder suiker doorheen ( blijven roeren) en doe dit over de afgekoelde brownies.
* Snij de brownie in 3x9 cm en daarna in 3x 6 cm.
"Veel Bakplezier"!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten