woensdag 4 juni 2014

Banaan-Havermout Bundt Cake uit Kentucky




Banaan- Havermout Bundt Cake uit Kentucky

10 personen
Prep: 10 minuten
Bakken: 55 minuten



Boodschappen:

1.    30 gr Havermout (ouderwetse)
2.   40 gr Amandelmeel (De Tuinen)
3.  190 gr. patent bloem
4.  1/4 theelepel zout
5.  1 theelepel bakpoeder
6.  1/2 theelepel baksoda

7.  125 ml melk
8.   3 eetlepels zonnebloem olie
9.   2 á 3 fijngeprakte bananen (mogen best al wat bruin zijn)
10.  125 gr sour cream

11.    55 gr ongezouten boter op kamer temperatuur
12.    110 gr licht bruine basterd suiker
13.    100 gr fijne kristal suiker
14.    2 grote eieren (L)
15.    1 theelepel vanille extract.

* Zet 3 grote kommen klaar.  Beboter of spray je Bundt tin in met Baukje bakspray en bebloem je bakvorm. Schudt hem goed uit. Verwarm je oven voor tot 180C. Roer de eerste 6 ingrediënten bijelkaar in een kom.

* In een andere kom doen we ingrediénten 7 tot en met 10, even door roeren.

* In een grote kom mengen we, met de handmixer, ingrediënten 11. tot en met 15. Wel de eieren er 1 voor 1 door mixen.  Doe hier 1/3 van het havermout mengsel bij. Even mixen. Doe er nu 1/2 van de natte ingrediënten bij. Even mixen. Herhaal dit en eindig met de havermout mix, totdat alles goed is gecombineerd.

* Met een spatel vullen we nu de Bundt tin. Die zetten we in je voorverwarmde oven en bakken hem in 50-55 minuten af. Met je cake tester kun je kijken of de cake gaar is. (prik dan wel een beetje naast de fluit) Laat de cake, in de Bundt of cakevorm zo'n 20 minuten afkoelen op je cake rooster. Daarna draaien we hem met een mooi bord om. Sprenkel er eventueel wat poedersuiker over.


                                                          "Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...