dinsdag 17 juni 2014

Bosbessen en Bananen Brood/Cake uit Ohio



Bosbessen en Bananen brood/cake uit Ohio


Ik heb dit recept 2 keer gemaakt. De eerste versie met patent bloem en baksoda en de tweede versie met zelfrijzend bakmeel, zonder baksoda.  Degene met bloem is iets donkerder uitgevallen maar ook echt heerlijk. In Amerika eten ze het voor bij het ontbijt. Het zou zo maar kunnen!


Boodschappen:

* 110 gr boter of margarine
* 200 gr fijne kristal suiker
* 2 eieren (L)
2 theelepels vanille extract
* 190 gr patent bloem of zelfrijzend bakmeel maar dan zonder:
* 1 theelepel baksoda
* 1/2 theelepel zout
* 1/2 theelepel gemalen kaneel
* 2 medium of 1 grote geprakte banaan
* 150-200 gr blauwe bessen (blueberries/bosbessen)


 
* In een grote kom mengen we de zachte boter met de suiker totdat het vrij luchtig is. De eieren doen we samen met de vanille erbij
Nu combineren we de bloem en de baksoda, (of alleen het zelfrijzend bakmeel)met het zout en de gemalen kaneel. (als je geen kaneel gebruikt wordt de cake/brood iets lichter van kleur). Dit kloppen we even heel snel door. Daarna vouwen we voorzichtig de blauwe bessen er door.
 
* Inmiddels hebben we de oven al voorverwarmd tot 180 graden en hebben we de bakvormen (cake/ of kleinere cake vormen) al ingesprayed en ingelegd met bakpapier. Dit vullen we met het beslag en bakken het geheel af in 30-35 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt.
 
* Laat het alles in de cake vorm 10 minuten afkoelen voordat je het op je cakerooster verder laat afkoelen.
 
 
Deze kleine cakejes mogen natuurlijk maar 20 minuten in de oven.


                                                             "Veel Bakplezier"!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...