donderdag 5 juni 2014

Kersen Pie uit Wisconsin

Kersen Pie uit Wisconsin




Boodschappen:

Voor 8 personen
Prep: 25 minuten
Baktijd: 55 minuten + afkoelen                           Vlaaivorm:  23 cm Ø
 
250 gr fijne kristal suiker
35-40 gr Maizena
250 ml kersensap
500 gr ( half pond) verse en ontpitte kersen
1/2 theeelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1/4 theelepel amandel extract

Voor de bodem en het raster:

190 gr patent bloem
1/2 theelepel zout
150 gr ongezouten boter
4-5 eetlepels koud water


* Combineer de suiker en de maizena in een wat grote sauspan: roer er zachtjes het kersensap doorheen totdat het mooi vloeibaar is. Breng aan de kook en roer ongeveer 2 minuten totdat het dikker wordt. Haal de saus van het vuur.  Doe de kersen erbij en de kruiden. Roer om en zet weg.

* Verwarm je oven voor tot 220C.

* In een grote kom combineren we de bloem met het zout en snijden we de boter er door totdat het kruimelig wordt. Doe er langzaam het water bij en blijf roeren met een vork totdat er een bal ontstaat. Of gebruik je handen er nu bij. Verdeel het deeg nu door de helft, maar de ene helft moet ietsje groter zijn dan de andere. Let op dat je het deeg niet te lang moet bewerken, daar wordt het moe van. (Ja, echt!)

* Rol nu de grotere bal uit op een lichtjes met bloem bestoven keuken aanrecht met je deegroller tot een mooie plak die in je 23 cm ronde vlaai vorm past. Leg hem erin en snijdt de lelijke randjes weg. Rol alvast de bovenkant (deksel) uit.
Vul de bodem nu met de kersen. Niet TE nat. Als je een raster roller hebt kun je het een beetje uit rekken en over de kersenbodem doen.  Anders reepjes rollen of snijden. (net als bij een appeltaart).

* Bak de pie in je voorverwarmde oven, 10 minuten op 220C. Daarna de oven temperatuur op 180C. draaien en de pie verder in 45-50 minuten afbakken tot de korst mooi goudbruin is geworden. Af laten koelen op je cake rooster. Serveren met ijs of slagroom.

* Het overgebleven sap uit de pan heb ik in een flesje gedaan, voor het geval dat je wat saus bij een punt wilt hebben.

                                                                  "Veel Bakplezier"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...