maandag 2 juni 2014

Wortel en Maple Siroop Cupcakes uit Ontario


Wortel en Maple Siroop Cupcakes uit Ontario


Aantal: 18
Prep: 15 minuten
Bakken: 20 minuten


Boodschappen:

1. 190 gr patent bloem
2. 200 gr fijne kristal suiker
3. 1 theelepel bakpoeder
4. 1 theelepel baksoda
5. 1 theelepel gemalen kaneel
6. 1/2 theelepel zout
7. 4 eieren
8. 230 ml koolzaadolie  (Hollands Goud) of zonnebloemolie
9.160 gr Maple Siroop ( b.v. Buckwud, (De Tuinen)
10. 150 gr Peen Julienne ( 1 zakje) (of 3 medium wortels zelf raspen)

Voor de Topping:

225 gr mascarpone (niet rechtstreeks uit de ijskast)
30 gr zachte boter
1 theelepel vanille extract
Stukjes Walnoot 60 gr ongeveer


* Verwarm je oven voor tot 180C

* Doe de eerste 6 ingrediënten in een mengkom en roer even om. In een andere kom doen we de laatste 4 ingrediënten en mixen dit even. Nu voegen we de natte bij de droge ingrediënten, net totdat het even goed is gemengd. Roer met een lepel de Julienne er doorheen. Het is een vrij nat beslag.

* Vul de papieren bakjes 2/3 vol en bak ze in je voorverwarmde oven af. Zo'n 20-25 minuten totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze verder op je cake rooster laat afkoelen.

* Voor de topping combineren we de ingrediënten en mengen totdat het een smeuïg geheel is. Doe de topping er alleen op als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld. Besprenkel de cakejes met stukjes walnoot of versier naar eigen smaak.


                                                              "Veel Bakplezier"!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...