donderdag 26 juni 2014

Limoen en Macademia Pie uit Louisiana




Limoen en Macademia Pie uit Louisiana


Voor; 8 personen
Prep: 20 minuten + tenminste 4 uur koelen

Geen oven nodig alleen de ijskast
makkelijk om te maken

Boodschappen:

Voor de Pie bodem:
100 gr. of 7 Digestive Verkade koekjes, verkruimeld
55 gr. gehakte ongezouten Macademia noten
50 gr. suiker
75 gr. gesmolten ongezouten boter

Voor de vulling:

225 gr. Mascarpone of Philadelphia
1 blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk (AH)
Sap van 3 limoenen of 125 ml

Voor het serveren:

200-250 gr slagroom (optioneel)
125 gr gehakte ongezouten Macademia noten


* In een kleine kom mengen we de koekkruimels, nootjes en suiker. Roer er de gesmolten boter doorheen. Vul hiermee de bodem van een ongeveer 23 cm vlaai vorm. Druk goed aan en vergeet de randjes niet op te drukken. Zet 30 minuten weg in de koelkast.

* In een grote kom mixen we Mascarpone (Of Philadelphia) totdat het romig en zacht is.
Hier doen we de gecondenseerde melk en het limoensap bij, totdat alles goed is gecombineerd.

* We vullen nu de bodem met het mengsel en strijken het zo mooi mogelijk glad. Zet het afgedekt in de koelkast, tenminste 4 uur. Maar een nachtje mag ook.

* We mixen nu de slagroom met de handmixer totdat zich mooie pieken vormen. Lepel of spuit dit op de Pie. Strooi er de gehakte nootjes overheen.


                                                             "Veel Bakplezier"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...