zaterdag 21 juni 2014

Citroen Meringue Muffins uit New York

Citroen Meringue Muffins uit New York


Aantal: 12
Prep: 25 minute
Baktijd 25-30 minute
Makkelijk om te maken



Boodschappen:

* 90 gr ongezouten zachte boter
* 200 gr fijne Kristal suiker verdeeld zie recept
*4 eieren (L) waarvan 2 alleen het eiwit
* 120 gr gewone yoghurt
* 2 eetlepels citroensap
* 1 eetlepel citroen rasp
* 1/4 theelepel citroen extract

* 125 gr patent bloem
* 1/2 theelepel bakpoeder
* 1/2 theelepel baksoda

* Lemon Curd (Optioneel AH)


1. Verwarm je oven voor tot 180C. Zet papieren vormpjes in je Muffin bakvorm.

2. In een grote kom mengen we de boter en 135 gr van de suiker samen tot een luchtige crème. Voeg 2 eieren toe, 1 voor 1 waarna we telkens goed doormixen. Mix de yoghurt, citroensap, rasp en extract erdoor.

3. In een andere kom mengen we de bloem, bakpoeder en de baksoda samen. Dit voegen we toe aan het eiermengsel, waarna we even door mixen maar niet te lang, todat het net goed vochtig is.

4. Vul de papieren bakjes 3/4 vol. Ik gebruik altijd een ouderwetse ijsschep (met veer).
Bak de muffins 17-19 minute in je voorverwarmde oven. Check met je cake tester of ze gaar zijn, als hij er schoon uitkomt is het goed. Haal ze uit de oven.
Als je wilt kun je een holletje maken in de muffin en vullen met lemon curd.
 
5. Zet je oven hoger tot 200C. De meringue: In een kleine kom mixen we de eiwitten samen totdat zich zachte pieken vormen. Voeg nu eetlepel voor eetlepel de rest van de suiker toe met de mixer op de hoogste stand totdat de suiker is opgelost. Blijf mixen totdat zich glanzende, stevige pieken vormen.

6. Met een gebaks-spuit of spatel smeer je de meringue op de muffins. Zet de muffins terug in de oven (200C.)  Bak ze nu 6-8 minute of iets langer totdat de meringue goud bruin is. Goed in de gaten houden. Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen, voordat je ze op de cake rooster zet.

7. Eet ze het liefste warm, als dat mogelijk is, maar koud zijn ze ook niet te versmaden!!!


                                                                 "Veel Bakplezier"

Tip: Als je alles van te voren de producten op kamer temperatuur brengt is het makkelijker werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...