Bosbessen Muffins (Blueberry) uit New England
Aantal: 12
Prep: 15 minuten
Baktijd: 30 minuten
Makkelijk en heerlijk als ontbijt of bij de koffie.
Boodschappen:
* 150 gr verse of gedroogde blauwe bessen
* 100 gr fijne kristal suiker of 50 gr kristal en 50 gr bruine basterd suiker
* 100 gr gesmolten boter
* 300 gr zelfrijzend bakmeel
* 1 theelepel bakpoeder
* 2 grote eieren en 1 eigeel ( al gemixt)
* 1 theelepel vanille extract
* 140 ml melk of karnemelk
* halve citroen rasp (optioneel)
* Iets rietsuiker (optioneel)
* Verwarm je oven voor tot 160C. en doe de papieren bakvormpjes in je Muffin tray.
* Créme de boter met de suiker en doe dan de eieren erbij. Mix.
* Doe de (karne) melk en de vanille erbij. Mix.
* Vouw nu het bakmeel met de bakpoeder er doorheen, tot er een dikke brei ontstaat.
* Voeg nu de blauwe bessen toe en vul de papieren bakjes met een afgestreken ijslepel (met veer).
* Strooi er een beetje rietsuiker bovenop voor je ze in de oven zet.
* Bak de muffins in 30-minuten in je voorverwarmde oven af totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten afkoelen in je muffin tray en daarna op je cake rooster.
"Veel bakplezier"!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten