vrijdag 8 augustus 2014

Aardbeien & Créme Cupcakes




Aardbeien en Créme Cupcakes


Prep: 30 min. Baktijd: 25 min. plus afkoelen. Aantal: 12


Boodschappen:

225 gr fijne kristal suiker
225 gr zachte ongezouten boter
210 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
25 gr maïzena
4 grote eieren

125 gr rijpe aardbeien, schoon en fijn gemoesd

Om te decoreren:
Aardbeien jam
Boter crème
poedersuiker
12 aardbeien, schoon en goed droog

Vanille Boter Créme benodigdheden:
110 gr zachte ongezouten boter
60 ml melk
1 theelepel vanille extract
500 gr poedersuiker
paar druppels voedselkleuring (optioneel)

* Verwarm je oven tot 180C. Zet 12 papieren bakjes in je muffin vorm.
* Moes de aardbeien.
* Mix de boter en de suiker tot 1 geheel, doe de eieren er 1 voor 1 bij en dan de rest van de ingrediënten. Doe de aardbeien moes erdoor, en roer door je beslag.
* Vul je papieren cups 2/3 vol en bak ze in je voorverwarmde oven. Zo'n 25 minuten.
* Laat ze dan 10 minuten in de muffin vorm afkoelen voordat je ze helemaal laat afkoelen op je cake rooster. Ze moeten echt helemaal goed afkoelen.
* Pas dan kun je met een cupcake piercer of een theelepel holletjes maken in de cupcakes en vullen met een theelepel aardbeien jam.
* Decoreer met de crème, uit een spuitzak of met een paletmes en doe er een aarbei bovenop.
 
Botercréme:
 
* Mix de boter, melk , vanille extract en de helft van de poedersuiker,   totdat het smeuïg is. Dit kan enkele minuten duren. Doe nu de rest van de poedersuiker erdoor. Mix goed. Nu kun je evt. een kleurtje erdoor doen. Spatel dit alles in een spuitzak of decoreer met een paletmes.
 
* Ze zijn niet te versmaden, zoooo lekker!



                                                              "Veel Bakplezier"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...