Kersen Cake ~ Uitdaging # 2 G.B.B.O. 2014
Voor deze uitdaging hebben we een Savarin vorm of een Tulband vorm nodig.
Boodschappen:
200 gr glacé kersen (bigareaux) Ik heb een glazen pot kersen gebruikt AH)
bewaar er hier 5 van voor de decoratie
225 gr zelf rijzend bakmeel
175 gr zachte ongezouten boter, plus extra om de tulband mee in te vetten
175 gr fijne kristal suiker
1 citroen waarvan de rasp alleen
50 gr amandelmeel (de tuinen)
3 grote eieren
Voor de decoratie:
175 gr poedersuiker
sap van 1 citroen
15 gr amandelschaafsel, even geroosterd in de pan
5 glacé kersen, gevierendeeld
* Verwarm je oven voor tot 180 C. En vet/beboter/spray je bakvorm in.
* Vierendeel je kersen, spoel ze goed af , droog ze goed en gooi ze in 2 eetlepels bloem.
* Doe alle ingrediënten in je kom en mix heel goed, zeker 2 minuten. Doe de kersen erin en meng voorzichtig met een lepel rondom. Doe het mengsel in je bakvorm.
* Bak de cake in 35-40 minuten gaar totdat hij mooi gerezen, goudbruin is en je cake tester er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de bakvorm afkoelen en zet hem dan op je cake rooster om verder af te koelen.
----------
* Voor de decoratie mixen we de poedersuiker samen met het citroensap tot er een dikkige emulsie ontstaat. Met een eetlepel besprenkelen we de cake ermee, nadat we de geroosterde amandelen en de kersen over de cake hebben verdeeld.
"Veel Bakplezier"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten