vrijdag 29 augustus 2014

Kaneel Brood uit Wyoming



Kaneel Brood uit Wyoming

Boodschappen:

250 gr patent bloem
150 gr fijne kristal suiker
1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel kaneel plus 1 en een 1/2 theelepel kaneel verdeeld
1/4 theelepel zout
1 groot ei
125 gr gewone yoghurt
60 ml koolzaad olie (hollands goud)
50 gr samen gepakt licht bruine suiker

* Verwarm je oven tot 180C. In een grote komen mengen we de eerste 5 ingrediénten. In een andere kom mengen we de laatste 4 behalve de bruine suiker. In een weer ander kommetje mengen we de bruine suiker met de 1 en een 1/2 theelepel kaneel.

* Het is geen makkelijk beslag, maar vul je cakevorm (bakpapier!) met dit beslag om en om met de kaneel suiker en ga even heen en weer met een mes om een draai effect te krijgen.

* Bak het voor 45-55 minuten totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in je cakevorm zitten en zet het daarna op je cake rooster om helemaal aftekoelen. Alhoewel hij warm met een klont boter niet te versmaden is!!!!
De buitenkant is knapperig met een zachte binnenkant.


                                   "Veel bakplezier"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...