donderdag 7 augustus 2014

Citroen Swiss Roll Uitdaging Nr.1 - G.B.B.O 2014






Citroen Swiss Roll                                 Uitdaging Nr. 1 G.B.B.O. 2014



De Great British Bake Off is weer begonnen en 1 bakker van de 12 moest alweer het veld ruimen.
De eerste uitdaging voor de deelnemers was het bakken van een Swiss Roll.
De meest uitlopende combinaties werden gepresenteerd, ik hou het echter op de simpelste. Lekker makkelijk en al moeilijk genoeg! Deze roll kan ook worden veranderd in een Sinaasappel roll. Verander de ingrediënten van Citroen naar  Sinaasappel en de Lemon Curd naar de Marmalade.

Boodschappen:


4 grote eieren
100 gr fijne kristal suiker
fijn geraspte schil van een citroen
100 gr zelfrijzend bakmeel

Vulling:
4 eetlepels Lemon Curd (AH bij de jamafdeling)


* Verhit je oven tot 220C. Pak je bakplaat of je traybake en spray en beleg hem met bakpapier.

* Mix de eieren, de citroenrasp en de suiker in een grote kom totdat het een beetje lijmachtig van je mixer druipt. ( Toch wel zo'n 3-4 minuten mixen) Zeef nu voorzichtig het bakmeel erdoor. (Niet meer mixen, dan sla je de lucht eruit) Gewoon omroeren met een grote lepel.

* Doe het mengsel in je voorbereidde bakvorm en sla er even mee op je aanrecht zodat het ook in de hoekjes komt.

* Bak het 10 minuten in je hete oven. Of totdat hij goudbruin is en de randjes van de roll van je bakblik afkomen.

* Terwijl je Roll aan het bakken is pak je een stuk bakpapier dat groter is dan je bakvorm en leg dit op je aanrecht. Besprenkel het met suiker.

* Doe je Roll meteen als ie uit de oven komt op zijn kop op het bakpapier. Haal direct voorzichtig het bakpapier van de Roll af.

* Snijdt de korte kant mooi recht en maak een score streep in de cake (2.5 cm afstand), maar wees voorzichtig, niet te diep snijden.

* Rol de Roll op in het bakpapier. Laat hem ietsje afkoelen. Pak nu de Lemon Curd. Ontrol voorzichtig de Roll en smeer de Lemon Curd op de Roll. Rol de Roll nu voorzichtig weer op in het bakpapier en laat het helemaal afkoelen. Op je cake rooster bv.

* Snijdt de randjes mooi recht, maak er een foto van en deel hem op: Conny Bakes, mijn Facebook pagina.

Succes met de uitdaging!

                                                             "Veel Bakplezier"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...