zaterdag 2 augustus 2014

Bananen Cupcakes met Chocolade



Bananen Cupcakes met Chocolade


Boodschappen:

125 gr ongezouten zachte boter
250 gr fijne kristal suiker
2 eieren, geklutst
1 theelepel vanille extract
250 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder
4 rijpe bananen
Fijn gemaakt.

175 gr donkere chocolade (basic AH) in kleine stukjes

Voor de decoratie:

Chocolade botercréme:

175 gr goede kwaliteit chocolade
225 gr boter
1 eetlepel melk
1 theelepel vanille extract
200 gr poeder suiker ( 1 bus is 250 gr)

En wat gebroken walnootjes


* Verwarm je oven voor tot 180C. Doe papieren cupcake vormpjes in je muffin vorm.

* In een grote kom mengen we de boter en de suiker totdat het goed is gecombineerd. Doe de geklutste eieren en de vanille extract erbij. Zeef de bloem en de bakpoeder erin en mix goed rond. Met een houten lepel roeren we de fijn gemaakte bananen en de chocolade stukjes erdoor.

* Vul nu de papieren bakjes met een ijslepel (met veer) en verdeel het beslag over alle 12 papieren bakjes.
* Bak ze nu in 30 minuten gaar. Check met je caketester of die er schoon uitkomt.
* Laat ze 10 minuten in de muffin vorm afkoelen en zet ze daarna op je cake rooster om verder af te koelen. Als ze helemaal afgekoeld zijn kun je ze decoreren.

Chocolade botercréme:

Smelt de chocolade : "au bain Marie". Of in de magnetron. In een kom mixen we de boter, melk, vanille en de poedersuiker totdat het mooi glad is. Voeg de afgekoelde gesmolten chocolade toe en mix totdat het lobbig is. Als het te dun lijkt, blijf mixen! Doe dit in een spuitzak of gebruik een mes om de cupcakes te bestrijken. Versier naar hartelust!


                                                          "Veel Bakplezier"!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...