Geglazuurde Citroen Bakplaat Cake
Zo ziet deze bakplaat cake er nogal saai uit, maar dat veranderd als we hem in de juiste rechthoekjes snijden!
Boodschappen:
Een koekjes bakplaat (ik heb de rode van de Ikea) of:
van 30 x 23 cm bakplaat.
225 gr zachte ongezouten boter
225 gr fijne Kristal suiker
275 gr zelf rijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
4 grote eieren
4 eetlepels melk
de rasp van 2 schone citroenen
Voor de glazuur:
3 eetlepels citroen sap
225 gr poeder suiker
* Verwarm je oven voor tot 180C. Spray en beleg je bakplat met bakpapier.
* Doe alle ingrediënten in je mengkom en mix met je handmixer totdat je een smeuïg geheel hebt. Giet dit in je gereed staande bakplaat en schudt het even op je werkplaat in zodat het ook netjes in de hoekjes zit.
* Bak 35-40 minute of totdat de cake van de randjes af gaat staan. Druk even zacht met je vinger op de cake. Als hij terug veert is hij klaar. Laat de cake afkoelen op je cake rooster.
* Doe de poeder suiker bij de citroensap en smeer de glazuur egaal over de cake voor je gaat glazuren!.Leg een stuk bakpapier onder je cakerooster Laat hard worden en versier naar hartelust. Of snijdt hem eerst in recht hoekjes.
"Veel Bakplezier"!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten