maandag 25 augustus 2014

Traditionele Engelse Appel Crumble



Traditionele Engelse Appel Crumble


Prep: 15 minuten      Bakken: 40 minuten          Voor 4 personen     Kost bijna niets.


Boodschappen:


3 medium kookappels (Goudreneitten/ Jonagolds
Geschild en in maantjes van 1 cm dik

2 eetlepels fijne Kristal suiker (of 1 witte en 1 licht bruine)

Voor de Crumble:
175 gr patent bloem
110 gr fijne Kristal suiker
mespunt zout
110 gr koude boter in blokjes

Voor de bovenkant: (Optioneel)

1 eetlepel havermout
1 eetlepel rietsuiker

slagroom of clotted cream om te serveren


* Verwarm je oven voor op 190C. Doe de appelmaantjes bij de suiker en schudt goed om. Doe ze in een ronde schaal (23 cm rond en tenminste 5 cm diep of in een 20 cm vierkante oven schaal). Druk  de appels goed aan zodat er niet teveel crumble tussendoor valt.

* Doe de bloem en 110 gr suiker met een mespuntje zout in een kom. Snijdt de boter erdoor totdat je fijne broodkruimels hebt. (Je kunt dit ook in je magimix doen).

* Doe de kruimelmix over de appel maantjes en druk een beetje aan.  Ga er met een vork over heen om een patroontje te maken. Doe de havermout en de rietsuiker erover heen.
Als je dat wilt.

* Zet de schaal op een bakplaat en bak het voor 35-40 minuten totdat de bovenkant goudbruin is. Als je er met een scherp mesje in prikt moeten de appels zacht zijn. Laat het geheel 10 minuten afkoelen voordat je serveert. Met Clotted Cream of met ongeslagen of slagroom.


                                                              "Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...