Curly Choco Toffee Twirlies uit Engeland
Voor 12 Curlies:
Boodschappen:
140 gr zachte toffees ( bv. Lonka caramel fudge)
2 x een blikje kant en klaar croissantdeeg
100ml melk
50 gr donkere chocolade stukjes
Poeder suiker om te bepoederen
* Verwarm je oven voor tot 200C. Doe de toffees in een pannetje samen met de melk en smelt ze op een heel laag pitje. Roer af en toe om een egale saus te verkrijgen. Laat afkoelen, 1-2 minuten totdat het niet zo dun is.
* Doe bakpapier op je bakplaten. Ontrol 1 blikje croissantdeeg.
Niet ! in 3-hoeken snijden langs de geperforeerde rand! Maar maak er 4-hoek vormen van. Snijdt elke 4hoek in 4 dunne strips-dan heb je er 12. Druppel toffee saus erover heen en de chocolade stukjes.
* Ontrol nu de 2e rol croissant deeg en doe ze ook in strips. Doe die strips bovenop de gevulde. Houdt beide kanten dicht en draai zachtjes in een twist. Leg ze op je bakpapier en bak ze in 12-15 minuten af totdat ze mooi goudbruin zijn. Leg ze op je cakerooster om afte koelen en bepoeder met poedersuiker.
* Het lekkerst zijn ze als ze net zijn gebakken! Op de foto zie je dat ik ze doormidden hebt gesneden.
"Veel Bakplezier"!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten