zaterdag 9 augustus 2014

Miniatuur Taarten Koffie en Walnoot ~ Uitdaging #3 ~ G.B.B.O. 2014



Miniatuur Taarten Koffie en Walnoot  Uitdaging #3  ~ G.B.B.O 2014


Boodschappen:

225 gr zachte boter
225 gr licht bruine basterd suiker
275 gr zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
4 grote eieren
2 eetlepels melk
2 eetlepels koffie essence
75 gr gebroken stukjes walnoot

Voor de koffiecréme:
75 gr zachte boter
225 gr poedersuiker
2 theelepels melk
2 theelepels koffie essence

2 zakken Nougatine (Dr. Oetker) Of Hagelslag



We maken eerst de koffie essence: 2 theelepels instant koffie en 2 eetlepels kokend water.

* Verwarm je oven voor op 180C. Spray/beboter en beleg je bakplaat met bakpapier. Ik gebruik een patisier plaat: 37x24 cm.

* Maak het beslag met de alles in 1 methode in een grote kom. Roer de walnootjes erdoor. Doe het beslag op de plaat en maak het egaal. Bak het voor 25-30 minuten totdat je caketester er schoon uitkomt.

* Laat het geheel op de bakplaat 10 minuten afkoelen. Doe het daarna op zijn kop op je cakerooster, haal het papier eraf en laat het volledig afkoelen.

* Steek 6 rondjes van 6.5 -7 cm uit en 6 rondjes van 4.5 - 5 cm.

* Maak de koffiecréme met de alles in 1 methode en smeer de zijkant van de grootste rondjes in. Doop ze in een kom gevuld met de Nougatine. Smeer nu de onderkantjes van de kleine rondjes in en plak ze op de grotere rondjes. Versier nu naar hartelust.

* In "The Challenge" van Paul en Mary moesten het 36 taartjes zijn. Ik heb het bij 12 gelaten. De Eendjes worden al dik genoeg!


                         "Veel Great British Bake Off Plezier"!!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...