donderdag 21 augustus 2014

Klassieke Engelse Victoria Sandwich



Klassieke Engelse Victoria Sandwich


Vandaag gaan we een klassieker in de oven gooien!

Boodschappen:

2 springvormen 18-20 cm in het rond

225 gr zachte ongezouten boter
225 gr fijne kristal suiker
4 grote eieren
225 gr zelf rijzend bakmeel
2 afgestreken theelepels bakpoeder

Voor de vulling en de topping:

4 eetlepels aardbeien of frambozen jam
Andere versierselen.
(Foto: Botercréme en Marsepein)

* Verwarm je oven voor op 180C. Beleg je springvormen met rondjes bakpapier maar spray ze ook eerst even in.

* Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix goed tot dat alles mooi is gecombineerd. Verdeel het mengsel over de 2 bakvormen en bak ze af in je voorverwarmde oven. Ongeveer 25 minuten. Check met je caketester of de binnenkant gaar is. Laat de cakes een paar minuten in de vormen zitten. Haal ze er voorzichtig uit en laat ze, nadat je het bakpapier hebt verwijderd, op je cake rooster afkoelen.

* Als ze helemaal koud zijn kun je de cakes samenvoegen met op de onderste een heerlijke laag jam.

* Wil je een chocolade Victoria? Voeg dan 2 eetlepels cacoa poeder met 3 eetlepels kokend water toe aan de ingrediënten.

* Versier naar hartelust!


                                                    "Veel Bakplezier"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...