woensdag 27 augustus 2014

Perziken & Kaneel Cobbler uit Montana

 
Perziken en Kaneel Cobbler uit Montana

Voor: 12 pers.      Prep: 30 minuten     Baktijd; 20-25 Minuten


Boodschappen:

235 gr patent bloem
1 eetlepel plus 80 gr licht bruine suiker, verdeeld.
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel bak soda
75 gr koude boter in blokjes
125 ml melk

25 gr gesmolten boter
100 gr in stukjes gehakte walnoten
3/4 theelepel kaneel

Vulling:
250 gr licht bruine suiker
2 eetlepels maïzena
3/4 theelepel citroen rasp
250 ml water
500 gr verse, geschilde en in maantjes perzik of een uitgelekt blik (basic) 820 gr AH


* In een kleine kom mengen we de bloem, 1 eetlepel bruine suiker, bakpoeder, zout en bakpoeder. Snijdt er de boter door totdat het broodkruimels zijn. (Met de hand helpt) Roer de melk erdoor totdat het een geheel is.
Doe dit op een met bloem bestoven werkblad en kneed 10-12 keer. Vorm het in een 30cm vierkant. Borstel er de gesmolten boter over heen.

* Combineer de walnootjes, de kaneel en de rest van de bruine suiker en strooi dit over het deeg tot 1/2 cm van de rand af.  Rol het in een worst, knijp de zijkanten dicht en zet even  weg.

* In een grote sauspan combineren we de bruine suiker, de maízena en de citroenrasp. Roer er langzaam het water doorheen totdat het gemengd is. Doe de perziken erbij. Breng aan de kook, totdat het bubbelt en dikkig is. Doe dit in je bakvorm rond of vierkant (34x23 ongeveer)



* Snijdt de worst in stukken van 1 cm en leg ze over de perziken vulling heen. Bak nu op een plaat (lekkage) in je voorverwarmde oven van 200C. 20-25 minuten totdat het mooi goudbruin is.
 
* Serveer erbij wat je lekker vind.


                                                "Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...