maandag 11 augustus 2014

Wit Rond Brood

 
 
 
Wit Rond Brood

Tijd: Prep: 10 minuten, rijzen 3 uur, en dan nog eens 1 uur rijzen, en 30 minuten bakken.


Boodschappen:

500 gr OO bloem ( dat is sterke witte bloem, ik vind het altijd in de kleine pakjes pizza bloem) (AH)
Plus extra

10 gr zout
10 gr instant gist ( Levure)
30 gr ongezouten zachte boter.
320 ml koel water

Olijfolie

Doe de bloem in een grote meng kom. Doe het zout aan de ene en het gist aan de andere kant. Doe de boter erbij en 3/4 van het water. Ga roeren met je vingers. Blijf dit even doen en voeg water toe. Beetje bij beetje. Je "voelt"of er wat water bij moet of niet. Ga nu kneden totdat het een mooie bal wordt. Doe een beetje olijfolie op je aanrecht en ga nu 10 minuten kneden totdat je een superzachte mooie bal hebt.  Het moet zijdeachtig aanvoelen. Doe dit in een schone, lichtjes met olijf ingesmeerde kom en laat 3 uur rijzen. Tenminste 1 uur.

Beleg een bakplaat met bakpapier.

Haal het deeg uit de kom en kneed de lucht eruit. maak er weer een mooie bal van door de kant eronder te stoppen. Leg dit op je met bakpapier bekleedde bakplaat en doe er een plastic zak overheen. Ik gebruik een grote C&A tas.  Laat dit nog een uurtje rijzen.

Zet je oven op 230c. Ja, 230 graden. Zet een wat diepere bakplaat onderin de oven zodat die alvast warm wordt. Je gewone ovenrek ligt gewoon in het midden.

Snijdt je bol nu in met een mes en bepoeder hem met wat bloem.

 Vul de onderste wat diepere bakplaat met  wat heet water. De stoom zorgt ervoor dat je een zachte korst op je brood krijgt. Schuif de bakplaat met brood in de oven en bak voor ongeveer 30 minuten.

Houdt het wel in de gaten, hij kan snel verbranden.
Het brood is klaar als je hem op de onderkant beklopt en het hol klinkt.

Laat afkoelen op je cake rooster.

                                                        "Veel Bakplezier"!!!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...