vrijdag 15 augustus 2014

Florentines ~ Uitdaging # 5 ~ G.B.B.O 2014



Florentines ~Uitdaging # 5 ~G.B.B.O  2014




Boodschappen:
Voor ongeveer 20 delicate koekjes

Bakpapier!

50 gr boter
50 gr rietsuiker
50 gr gouden siroop (golden syrup) (als je het kunt vinden)
50 gr patent bloem
4 rode of glacé kersen (bigarreaux) In kleine stukjes. Bij de Albert Hein hadden ze het weer eens niet!
50 gr fijn gesneden candied peel (zelfgemaakt is het lekkerst) (schil van de sinaasappel)
25 gr fijn gesneden amandelen
25 gr fijn gesneden walnoten
175 gr donkere chocolade (basic AH) om de onderkant van de koekjes mee in te smeren.


* Verwarm je ven voor tot 180C. Beleg 2 bakplaten met bakpapier. (anders blijven de koekjes plakken)

* In een kleine pan doen we de boter, suiker en de siroop samen totdat de boter langzaam is gesmolten. Haal het pannetje van het vuur en roer er de bloem, de kersjes, gesuikerde (candied) peel. en nootjes door heen.

* Lepel nu met een theelepel 20 bolletjes op je bakplaten, Laat ruimte over tussen de koekjes zodat ze kunnen spreiden. Bak ze in je voorverwarmde oven 8-10 minuten. Laat ze op de plaat afkoelen voordat je ze op je cakerooster helemaal laat afkoelen.

* Breek de chocolade in stukjes en smelt "Au  bain Marie". Smeer met een palet mes de onderkant van de koekjes voorzichtig in en maak met een vork een zig zag patroontje. Laat ze op de kop drogen en hard worden.



                                               "Veel Bakplezier"!!!




1 opmerking:

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...